Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Pri Sučanoch medveď napadol človeka: Šelmu zastavila až smrteľná rana! Hlásia ďalšie útoky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky)

SUČANY - Ďalšie dramatické stretnutie s medveďom. V lese pri Sučanoch blízko Martina zaútočila na muža, ktorý bol na prechádzke so psom, 18-ročná medvedica. Muž mal pri sebe legálne držanú zbraň, ktorú použil.

Muž najskôr vystrelil do vzduchu, to však nepomohlo. Medvedicu zastavila približne meter od napadnutého muža až smrteľná rana, informuje TA3. Prípad vyšetruje polícia. 

archívne video

Obyvateľov Detvy vystrašil medveď behajúce blízko domov (Zdroj: Facebook/Podpoľanie • Detva • Hriňová)

Ďalší incident sa odohral pri Liptovskom Hrádku. Muž pri stretnutí s medveďom utrpel viaceré zranenia a previezli ho do nemocnice. Pre TASR to v sobotu uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. "Môžem potvrdiť, že sme o 7.30 h prijali volanie o pomoc pre zraneného muža, ktorého údajne napadol medveď. Vyslaní záchranári mu ošetrili viaceré zranenia. Mal povrchové poranenia ramena a otvorenú ranu predkolenia," spresnila hovorkyňa.

V teréne sú v týchto chvíľach aj členovia zásahové tímu juh, ktorí prešetrujú okolnosti hlásenia z lokality pri obci Drienovo v okrese Krupina. "Lesného pracovníka pri vyznačovaní ťažby napadol medveď. V sebaobrane na útočiaceho medveďa niekoľkokrát vystrelil z legálne držanej strelnej zbrane," dodali z komunikačného odboru s tým, že muž neutrpel zranenia.

Viac o téme: Medveďútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu