Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Trumpov najmladší syn Barron bude delegátom na júlovom zjazde republikánov

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/Win McNamee/Pool Photo via AP)

WASHINGTON - Najmladší syn amerického exprezidenta Donalda Trumpa, 18-ročný Barron Trump, bude jedným z delegátov Republikánskej strany na júlovom zjazde. Pôjde o debut tohto stredoškoláka na politickej scéne, píše agentúra AFP.

Barron spolu s ďalšími členmi Trumpovej rodiny bude zastupovať americký štát Florida. Republikáni na svojom zjazde 15. - 18. júla v Milwaukee v štáte Wisconsin potvrdia svojho prezidentského kandidáta do novembrových volieb. Mal by sa ním oficiálne stať Donald Trump, ktorý bude súperom súčasného prezidenta Joea Bidena z Demokratickej strany.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Delegátmi republikánov sú aj exprezidentovi synovia Donald Trump mladší a Eric Trump, ktorých mal s prvou manželkou Ivanou, aj jeho dcéra Tiffany Trumpová z druhého manželstva s herečkou Marlou Maplesovou.

Barronovou matkou je exprezidentova súčasná manželka Melania Trumpová, ktorá bola v rokoch 2017-2021 prvou dámou USA. Barron v tom čase žil v Bielom dome, pre zrakom verejnosti však bol chránený.

Barron má na budúci piatok 17. mája slávnostne ukončiť stredoškolské štúdium. Jeho otec Donald je v súčasnosti účastníkom súdneho procesu, kde je obžalovaný z podplácania. Súdne úrady mu však na 17. mája umožnia neúčasť na pojednávaní, aby sa mohol zúčastniť na synovej slávnosti.

Viac o téme: RepublikániDonald TrumpDelegátSyn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu